Lite om mig – Pia

Konstnär – mamma – bildskapare – djurvän – glad – estet – sångfågel  och musikälskare

Originella Original kom till i tanken redan när jag var 17 år och drömde om en egen firma. Namnet bestämde jag redan då – 1985. Sen kom livet emellan och det skulle dröja många år innan registreringsbeviset låg i min hand. Ingen hade, under de 22 år jag hade väntat, tagit namnet Originella Original. Det kändes riktigt bra. Jag färdades länge mot min dröm, att få jobba med min konst. Bildskapande har alltid varit en del av mig.
Jag har en bakgrund inom internationell handel, transport och logistik, något som har varit en stor tillgång i mitt entreprenörsskap.

Jag har kontor och lager i Åkersberga, i norra Stockholm. Själva skapandet, konsten, blir till i mitt hem i Vallentuna där jag bor med min familj. Vårt hus vätter mot en alldeles underbar liten skog som är fylld av fåglar, rävar, ekorrar och rådjur. Det är i skogen, där jag ofta promenerar med min hund, som jag fylls av inspiration till mina målningar och mönster.

Som konstnär/bildskapare älskar jag att uttrycka mig med klara färger. Jag lägger på konturer och kontraster som skapar tydlighet. Det är utmärkande för mig, tydligheten. Jag är en känslomänniska och jag vill att min konst ska sprida glädje och värme.

pia_3