Om oss

Om Originella Original

Företaget ligger i natursköna Vallentuna, norr om Stockholm och ägs och drivs av Pia Bergvall Lundén.
Pias konst och mönster ligger till grund för all design. Originella Original® är ett varumärke vars produkter är av hög kvalitet, omsorgsfullt tillverkade, och framtagna med material och metoder som tar hänsyn till miljön.
Det ligger mycket känsla och ett gediget arbete bakom varje design och produkt. Två gånger per år ställer vi ut på Formexmässan i Stockholm där vårt sortiment och våra nyheter visas upp.

Lite om mig – Pia

Konstnär – mamma – fotograf – bildskapare – djurvän – glad – estet – sångfågel  och musikälskare
Originella Original kom till i tanken redan när jag var 17 år och drömde om en egen firma. Namnet bestämde jag redan då – 1985. Sen kom livet emellan och det skulle dröja många år innan registreringsbeviset låg i min hand. Ingen hade, under de 22 år jag hade väntat, tagit namnet Originella Original. Det kändes riktigt bra. Jag färdades länge mot min dröm, att få jobba med min konst. Bildskapande har alltid varit en del av mig.
Jag har en bakgrund inom internationell handel, transport och logistik, något som har är till stor nytta inom mitt entreprenörsskap.
Jag har kontor, lager och hemateljé i Vallentuna där jagockså bor med min familj, intill en liten skog som är fylld av fåglar, rävar, ekorrar och rådjur. Det är i skogen, där jag ofta promenerar med min hund, som jag får inspiration till mina målningar och mönster.

pia_3