Meny Stäng

Om mig

I vackra Vallentuna, i norra Stockholm, intill en söt liten skog ligger ett gult hus. Där har jag vårt hem och min studio. Jag skapar egentligen bäst vid köksbordet där jag kan se ut över skogsgläntan som oftast är fylld av småfåglar och en och annan ekorre. Det är inte omöjligt att det dyker upp ett och annat rådjur, eller en räv och jag älskar alla djuren. Djur är för övrigt återkommande i det mesta jag skapar. Djur och blommor .. och så är jag förtjust i att rita hus.

Hur det började

Jag har seriemagasinet Prins Valiant att tacka för att jag började rita. Jag tränade genom att rita av alla prinsessor och riddare, munkar och hästar ur tidningarna. Jag ritade av allt och fortsatte med att rita från foton. Det kom naturligt för mig. Det var så jag lärde mig. Jag har alltid haft ett öga för detaljer och färger. Till slut bestämde jag mig för att bara skapa ur fantasin och från minnesbilder. Det var dags att jag hittade min egna stil. Det som skulle komma att bli min konstnärliga signatur.

Inspiration

Min inspiration får jag mest från minnesbilder från barndomen, från sagor och vackra saker jag ser omkring mig. Jag vill skapa och förmedla en känsla med uttrycket och färgerna.

Om mig

Jag är mamma till tre, nu vuxna barn, gift med min Ludde (som många av mina kunder har träffat på mässor genom åren). Han är min klippa. Jag är en dagdrömmare som gillar att fika och fota. Fotar allt – hela tiden! Och så älskar jag musik och sjunger gärna, ofta i kombination med att jag ritar eller målar.

You cannot copy content of this page