Om Pia

Lite om mig – Pia

Konstnär – mamma – bildskapare – djurvän – glad – estet – sångfågel  och musikälskare

Originella Original kom till i tanken redan när jag var 17 år och drömde om en egen firma. Namnet bestämde jag redan då – 1985. Sen kom livet emellan och det skulle dröja många år innan registreringsbeviset låg i min hand. Ingen hade, under de 22 år jag hade väntat, tagit namnet Originella Original. Det kändes riktigt bra. Jag färdades länge mot min dröm, att få jobba med min konst. Bildskapande har alltid varit en del av mig.
Jag har en bakgrund inom internationell handel, transport och logistik, något som har varit en stor tillgång i mitt entreprenörsskap.

Själva skapandet, konsten, blir till i min hemateljé i Vallentuna där jag bor med min familj. Vårt hus vätter mot en alldeles underbar liten skog som är fylld av fåglar, rävar, ekorrar och rådjur. Det är i skogen, där jag ofta promenerar med min hund, som jag fylls av inspiration till mina målningar och mönster. Jag ser detaljer, lägger märke till hur ljuset faller och jag blir känslomässigt berörd när jag ser något vackert. Jag är en känslomänniska och när jag målar skapar jag med hjärtat. Min konst är full av liv och glädje. Att ge sig tid att måla är en konst i sig, speciellt när jag sköter alla andra delar i företaget själv. Det kan vara svårt för många att förstå vilken tid och jobb som ligger bakom en produkt från Originella Original®. Det är också därför jag är så noga med vilka leverantörer jag jobbar med, att det blir en genuin produkt rakt igenom. Annars skulle allt mitt arbete vara förgäves.

  • Konstnär Pia Bergvall Lundén