Menu Close

Om Originella Original & mig, Pia

Min studio – Studio Pibelu

I vackra Vallentuna, i norra Stockholm, intill en söt liten skog ligger ett gult hus. Där har jag vårt hem och min hemateljé som jag kallar Studio Pibelu. Jag skapar egentligen bäst vid köksbordet där jag kan se ut över skogsgläntan som oftast är fylld av småfåglar och en och annan ekorre. Det är inte omöjligt att det dyker upp ett och annat rådjur, eller en räv och jag älskar alla djuren. Djur är för övrigt återkommande i det mesta jag skapar. Djur och blommor .. och så är jag förtjust i att rita hus.

Hur det började

Jag har seriemagasinet Prins Valiant att tacka för att jag började rita. Jag tränade genom att rita av alla prinsessor och riddare, munkar och hästar ur tidningarna. Jag tyckte de var så vackra, bilderna i seriemagasinet. Jag ritade av allt och fortsatte med att rita av foton. Jag minns en dag när pappa sa till mig -“Pia, är det inte dags att du slutar att rita av och hittar din egna stil?”
Jag följde pappas råd och bestämde mig för att aldrig mer rita av någonting, annat än i sådana fall mina egna foton. Jag började skapa ur fantasin, bara från mig, och till slut hittade jag min signatur som konstnär.

Inspiration

Min inspiration får jag mest från minnesbilder från barndomen, från sagor och vackra saker jag ser omkring mig. Jag vill skapa och förmedla en känsla med uttrycket och färgerna.
En stor källa till inspiration är mina barn. De är vuxna nu, men de är med i mina bilder lite här och var.

Om mig

You cannot copy content of this page